اجرت المثل زن چیست؟

یکی از مهمترین دعاویی که در دادگاه خانواده در اثر طلاق مطرح می شود مطالبه اجرت المثل یا بهای اعمالی است که در طول زندگی مشترک در خانه شوهر انجام داده است که به آن اجرت عرفی گفته می شود. روزهای ازدواج یا مزد متعارف زندگی مشترک. باشد البته این حق برخلاف وظایفی است که زن در قبال شوهر دارد که از جمله آنها می توان به تسلیم شدن زن در برابر شوهر اشاره کرد.


به طور کلی قانونگذار در ماده 336 قانون مدنی شرایط دریافت اجرت کار انجام شده و شرایط دریافت اجرت را بیان کرده است. در این ماده آمده است: هر کس به امر دیگری عمل کند که برای آن عمل عرفانی پرداخت شده یا عادتاً آن شخص برای آن عمل آماده باشد، عامل مستحق ثواب عمل او خواهد بود، مگر اینکه معلوم شود که او قصد اهداء دارد." . این قاعده کلی در مورد زندگی شویی زن و مرد نیز جاری است و قانونگذار برای زن در شرایطی اجرت معمول را از شوهر خود پیش بینی کرده است.


همچنین در رابطه با حقوق مالی زن پس از طلاق، قانون حمایت خانواده به استناد تبصره ماده 336 قانون مدنی، تعیین مزد ایده آل ایام زوجیت را پیش بینی کرده است که به موجب آن، در صورتی که زوجه کاری را که شرعاً برعهده دارد انجام می دهد در صورتی که او نباشد و اگر برای آن کار ثواب مثالی باشد به دستور زوجه و بدون قصد انفاق انجام داده است. به دادگاه ثابت شود، دادگاه اجرت المثل کار انجام شده را محاسبه و حکم به پرداخت آن می دهد و بر این اساس زوجه پس از فوت شوهر حق دریافت حقوق را دارد.

اجرت المثل چیست؟

اجرت ,زن ,شوهر ,انجام ,عمل ,المثل ,اجرت المثل ,است که ,کرده است ,برای آن ,زن در

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

پيج هنرمندان وبازيگران خارجي خدمات کامپیوتری وحید بهبهان گردی آنالیز و تحلیل فوتبالی پومودوروهای شبانه fardinnet21 عکس عاشقانه نیلا دانلود بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. شعر ها ناقص مشاور من - از دهم تا کنکور